Ensin vois vähän kertoa meidän matkasta tänne. Tosiaan 3 tuntia ensin Helsinki-Amsterdam, Amsterdamissa reilu 5 tuntia vaihtoaikaa. Kenttä oli kuitenkin niin iso että meillä meni ihan törkeesti aikaa edes keksiä mistä sieltä pääsee ulos ja siinä vaiheessa ei sitten enää jaksettua lähteä kaupungille vaikka tarkoitus oli alun perin. Seuraava lento oli Amsterdam - Mexico City, 11,5h. Oli ihan luksuslento kyl siinä mielessä, et olin Jumbon ikkunapaikalla ja meidän paikat oli varauloskäyntien edessä, penkkiä pystyi siis huoletta kallistamaan aina kun halusi. Tarjoilua oli kyl matkalla vähän nihkeästi, älytön nälkäkin ehti jo yllättää jossain vaiheessa. Mexico Cityn lentokentällä oli kyl loistosäätöä :) Täytettiin kaiken maailman lomakkeita immigrationissa, sitten arvottiin aika pitkään meidän lähtöporttia (joka sitten kuulutettiinkin vasta alle tunti ennen lähtöä) kunnes viimein päästiin istumaan alas. Nälkä oli ja tosi heikko olo, pakko oli saada juotavaa ja syömistä. Anna oli meistä ainoa jolla oli pesoja, rahanvaihtoa ei näkyny missään. Menin sitten Annan rahoilla ostaa burger kingistä mättöä, löin viisisatasen kouraan ja sit lähti myyjä hakemaan jotain manageria. Eivät kelpuuttaneet rahaa, ilmeisesti sitten vanhaa valuuttaa (Anna sai joltain duunikaveriltaan joka oli joitakin vuosia sitten ollut). Kortti ei tietenkään käyny joten jäi hampparikaupat tekemättä. Noloa :) Onneksi löydettiin bankomat ja siitä nostettiin rahhoo ja oikein itsekseni osasin tilata mäkkäristä Big Mac -aterian täysin espanjaksi :D

Vika lento oli tosi lyhyt ja oikeastaan nukuttiin koko matka. Lentokone oli Mexicana-yhtiön ja se oli aika rupunen sisältä verrattuna KLM:n koneisiin :) Monterreyn kentällä oli sitten taas säätöä, meidän matkalaukkuja ei ollu hihnalla ollenkaan. Tuntui erityisen kivalta ku mun ja Annan laukuissa ei tosiaan mitään nimitageja ollu.. Onneksi joku virkailija tuli sitten jututtamaan ja selvisi, että kansainvälisten matkustajien laukut tulee eri hihnalle. Siellä ne sitten olikin, huh :)

Arturo tosiaan haki meidät faijansa järkyttävän isolla autolla, kaikki tavarat mahtu takakonttiin ja istumapaikkojakin olisi ollut kuskin lisäksi seitsemälle :) Arturo vaikutti mukavalta, oli vähän kysellyt meille jo kämppiä sun muuta.

Käytiin äsken koululla käppäilemässä, vaikutti kyl tosi hienolta. Kunnon puistoalueet, riikinkukkoja, kuulemma peurojakin.. hianoja taloja yms. Uimahalli, futiskenttiä, tenniskenttiä, koriskenttiä, baseball-kenttiä, lenkkeilymaastoa, futisstadion yms :) Pihalla kivoja penkkejä, tuoleja ja aurinkovarjoja joissa netti- ja sähkötökkelit :)

Lämpöä täällä on jotain päälle 30, yllättävän hyvin pystyi tuolla auringossa kulkemaan kuitenkin. Vettä toki menee. Ensi kosketuksia hintatasoon: vesipullo 0,5L 6 pesoa, 0,35L Sol 6,5 pesoa, 0,5L limppari 4 pesoa, lentokentällä Big Mac -ateria 53 pesoa. 1 euro siis 14 pesoa.

Kolmelta sovittiin Arturon kanssa treffit meidän hotellin aulaan, tänään koitetaan hommata ainakin paikalliset liittymät ja mun pitää ostaa myös puhelin joka toimii täällä. Illan suunnitelmat vähän auki, katotaan onko Arturolla jotain ideaa, ite mietittiin joko leffaa (2 eri kompleksia ihan vieressä) tai sitten drinksuille johonkin lähimaastoon (itse kannatan, hehe). Fiilikset on kyl tosi hyvät vaiks oonkin täysin hukassa ton kielen kanssa. Ehkä se siitä :)