Tänään saatiin tosiaan kämppä, ollaan tosi onnellisia siitä. On tapahtunut ihan hirveesti parin päivän aikana, en oo ollenkaan ehtiny kirjoittaa. Yritän nyt edetä jokseenkin kronologisesti :)

Sunnuntaina huristeltiin taksilla keskustaan (jotain 10min taksilla koulun liepeiltä) jollekin keskustorinomaiselle paikalle. Siellä oli varsin loistavaa presidentinvaalien jälkipuintia, seurattiin huvittuneena samalla kun vietettiin picnicciä. Täällä oli siis aivan äskettäin presidentinvaalit, vasemmisto vs porvarit, porvarit voitti tosi pienellä marginaalilla ja nyt vasemmisto eli työväki vaatii uudelleenlaskentaa. Sitä ei (kuulemma) kuitenkaan taida tulla. Kunnon vasemmiston paatosta puistossa olevalla lavalla, sitten tuli joku ~30 hengen mielenosoittajajoukko jotain chantteja huutelemaan, se oli aika hauskaa. Mekin saatiin oma propaganda-handout :) Käytiin myös Museo de la historia Mexicana (tjsp), se oli ihan kiinnostava, etenkin aika ennen valloittajia (mayat yms).

Illalla käytiin leffassa kattomassa La Casa del Lago (The Lake House) ja ennen leffaa käytiin syömässä paikallisessa El Gauchossa joka on siis Argentiinalainen pihviravintola. Ehkä paras ravintola ikinä. Saatiin reilu kympillä/nokka aivan tajuttomat lihakimpaleet, itse vedin kokonaisen naudan sisäfileen päitä lukuun ottamatta. Aivan sairaan hyvää ja punaista, eikä ollenkaan kastiketta. Lihan maku tuli todella hyvin esiin, pitänee tutustua missä ihme suola/mausteliemessä ne noita lihakimpaleitaan liottaa ennen paistamista. Ehkä paras kimpale lihaa ever. Vopite olla että meen uudemmankin kerran, kävelymatka koululta ~10min :) Leffateatteri oli vähän huvittava, n. 150-paikkaisessa salissa oli reilu kymmenen meidän lisäksi eikä paikkalippuja ollut ollenkaan. Lisäksi kuva oli jotenkin venytetty ja zoomattu siten, että kaikki ihmiset katkesivat korvien kohdalta :) Onneksi joku paikallinen kyllästyi ja haki jonkun korjaamaan tilanteen :)

Maanantaina alkoi sitten asuntojen metsästys. Paineltiin ensin vaihto-opiskelijoiden toimistoon, siellä tosi ystävällinen José kertoi mitä pitää tehdä (ei oikeastaan mitään asunnon lisäksi ennen ensi viikon maanantaita) ja samalla sanoi tietävänsä naisen joka vuokraa joka vuosi ulkkareille huoneita.  Nainen ei kuitenkaan vastannut puhelimeen joten José käski meidän palata iltapäivällä. Lompsittiin ajan kuluksi asunnonvälitystoimistoon ja sieltä saatiin osoite saitille jossa on asunnonvälitystä Tecin (meidän yliopisto, Tecnológico de Monterrey) opiskelijoille. Hengattiin kampuksella ja nautittiin koko alueen kattavasta wlanista samalla ku käytiin ilmoituksia läpi. Anna urheana soitteli niitä sitten, vähän huteraa meidän espanja mutta koko ajan suunta on parempaan päin. Oikein mitään ei kuitenkaan saatu aikaan, ja kolmelta kun palattiin Josén luokse hän sanoi ettei sillä naisella ole kuin yksi huone vapaana :( Noh, palattiin hotellille latailemaan läppärin akkua (unohtui adapteri hotellihuoneeseen).

Illemmalla Arturo tuli meidän hotellille auttamaan. Hän soitteli meidän puolesta, oli vähän helpompaa siten, hehe. Yksi ukkeli tuli meidät hakemaan hotellilta katsomaan asuntoa, se oli kyllä iso mutta aivan kauhee loukku, joten suunnattiin koulun lähimaisemiin soittelemaan kadulla olevia "Se renta" (vuokrataan) -kylttejä läpi. Monta tuntia sahattiin, Arturo perui lääkärinsä ja siirsi kaiken maailman tapaamisiaan pitkin iltaa :S Ei oikein löydetty mitään edes tyydyttävää, joko kämpät oli liian pieniä, liian rähjäisiä, liian vähän kalustettuja tai jotain muuta oli vialla. Yksi oli sitten tosi puhdas ja hieno, mut maksoi liikaa, 15500 pesoa kolmelle on liikaa. Aika epätoivoinen olo tuli, Arturonkin piti sitten lopulta lähteä. Mentiin syömään, nautittiin pari talon margaritaa ja elämä alkoi taas näyttää paremmalta :) Tunnelmaa kyllä taas latisti se, ettei saatu jatkettua meidän hotellihuonetta koska hotelli oli täynnä. Piti sitten etsiä uus hotellikin, saatiin keskustasta toisesta Holiday Innistä.

Annan Amigo Mexicano, Gustavo a.k.a. Chewie, tuli vähän illemmalla hakemaan meidät ajelulle. Tosi erilainen tyyppi ku Arturo, tavallaan avoimempi ja härömpi, vähän metroseksulaali. Se opiskelee lääkiksessä täällä. Käytiin härö näköalavuorella, oli jo pimeetä, valomeri oli kyl aika vakuuttava. Se oli joku paikallisten parittelupaikka, kuulemma autot vaan heiluu välillä :) Sitten Chewie vei meidät koulun lähellä olevaan tosi meksikolaisen näköiseen pikkupikkubaariin johon ei kyllä olis ite varmaan heti ekana tullu eksyttyä. Vuotava katto yms mut tosi magee paikka, join siellä ekan tequilanikin :) Oli muuten aika paljon pehmeämpää ku joku Sierra Tequila. Tultiin hotellille vähän ennen puolta yötä koska aamulla oli aikainen herätys.

Tiistai-aamuna (eli tänään) heräsin jo seiskan jälkeen katsomaan netistä asuntoja, tällä kertaa kerrostaloasuntoja. Niissä löytyikin paljon potentiaalisia, otettiin parhaat (yli 10) ylös ja sovitusti ysin aikaan tuli Chewie hakemaan meidät hotellilta ja lähdettiin kiertämään paikkoja. Uuden päivän myötä kämpätkin näytti paremmalta, ja niinhän me sitten löydettiinkin vihdoin se asunto. Kivenheiton päässä koululta pätkä rivitaloa. Kalustettu, puhelin löytyy ja internet-valmius, oma sisäpiha, ilmastointi makkareissa, tuuletinlamput muualla, bilispöytä :DDDD ei kylläkään täysikokoinen :(, kolme makuuhuonetta joista yksi tuplasängyllä, keittiö yms. Me haetaan siis neljäs siihen vielä, toivottavasti joku epsanjaa puhuva. 3000 pesoa (212e) / lätty (kunhan saadaan se neljäs) ei sis. sähköä eikä vettä. Lisäksi vaatteet pitää pesettää pesulassa, mut ei sen pitäis olla kallista. Ite kämppä on paikallisella mittapuulla ihan hyvässä kunnossa ja tilaa riittää kaikille. Toki Suomen standardiin tottuneena näyttää rähjäiseltä muttei tuo ole mitään verrattuna joihinkin toisiin, yksi oli täynnä torakoita :D

Vuokraisäntä Señor Carlos Torres oli tosi mukava vaikkakin kohtuu tiukka. Hän ei oikeastaan puhu englantia mutta puhuu espanjaa niin hitaasti, että jopa minä ymmärrän about kaiken. Vuokrasoppari piti tehdä kuudelle kuukaudelle, se saattaa olla vähän liikaa meille kun Anna kovasti tahtoisi vielä vaihtaa kampusta vuodenvaihteessa, mutta vaihtoehtoja ei oikein ollut. Saatiin kutsu, Chewie myös, joskus kuukauden-parin päästä Torresin perheen kanssa niiden kesämökille viikonlopuksi, herralla on kuulemma vaimo ja kolme tytärtä joista vanhin ilmeisesti menee parin vuoden päästä Suomeen täydentämään arkkitehtuurinopintojaan. Aika hauskaa jos päästään näkemään vähän Meksikon maaseutua ja tutustumaan ihmisiin :)

Päästään muuttamaan ensi sunnuntaina tai maanantaina kunhan siellä asuvat kolme ranskalaista muuttavat pois ja siivooja siivoaa kämpän. Vuosi sitten kämpässä asui kuulemma neljä suomalaista, vois kaivaa niiden yhteystiedot ja kysellä jotain vinkkejä :) Paikalliset muuten suhtautuu tosi positiivisesti suomalaisiin, ilmeisesti hyvää mainetta ovat edeltäjät niittäneet. Hyvä niin.

Nyt checkattiin sisään uuteen hotelliin tänne keskustaan. Ollaan 8. kerroksessa, vähän harmittaa et piti ottaa viel sunnuntaihin asti tää huone mut ei mahda mitään, elämä on (kallista siis). Taino, ti-su tää maksaa reilu 100e/lätty. Mut tähän ei sisälly aamiainen ja rahaa kuluu nyt muutenkin kohtuu paljon ulkona syömiseen. Toki sitten vähenee kustannukset kun pääsee itse tekemään ruokaa, kaupoissa on halpaa. Nyt sitten lomaillaan ja tutustutaan keskustaan sunnuntaihin (tai maanantaihin) asti, sitten saadaan kämppä ja sit alkaakin jo koulu. Yritän saada aikaiseksi jotain fotoja mut ei tää keskusta mikään kovin piktoreski ole :)