Mitä tekee Jouni maassa jossa on keskimäärin aika reippaasti halvempaa ku Suomessa? Tuhlaa varmaan tuplavauhtia rahojaan, ja nyt ainoa tulonlähde on tosiaan opintotuki. Tietty en kyllä nyt kuvitellutkaan eläväni pelkästään sillä tuella mutta mielellään sitä säästäis opintolainan matkustelua yms varten. Pitäis varmaan pitää Reetan tapaan exceliä kaikista menoista. Noh, on mulla vielä säästöjä mutta tätä vauhtia ne loppuu varmaan ens kuun loppuun mennessä..

Tokihan tässä nyt on kaikenlaisia pakollisia, suurempia menoeriä ollut nyt alussa. Sellaisia ovat mm. hotelliasuminen, pakollinen ulkona ruokailu hotelliasumisen ajan, varustusta kotiin (astiat, perusmaustesysteemit, lakanat, tyynyt, pyyhkeet, jatkojohtoja), takuuvuokra, koulukirjat, kurssimaksut (kokkauskurssi maksaa $1045), viisumin rekisteröintikulut yms. Lisäksi on tullut osteltua ehkä vähemmän pakollisia mutta ah niin tarpeellisia asioita kuten grilli $500, pelikortit ja pokerichipit $120 ja kajarit olkkariin $800. Toki ton grillin ja kajareiden kustannuksia ainakin jaetaan keskenämme. $ tarkoittaa muuten pesoa eikä yhdysvaltain dollaria, täällä käyttävät kahta viivaa jos puhuvat jenkkidollareista.

Että tosiaan rahaa on palanut. Mutta ei se mitään, ynnäilin noita mainitsemiani kustannuksia ja tulin siihen tulokseen, että noiden lisäksi oon kyllä hassannu vielä aimo annoksen rahaa.. johonkin. Kaipa se jatkuva taksilla ajelu, random juttujen ostelu, herkuttelu ja kohtuu usein jossain ulkona syöminen sitten kuitenkin maksaa jotain :) Unohtamatta olutta ja tequilaa tietenkin, mutta en kyllä myönnä hassanneeni rahaa niihin juurikaan. Kallein baarilasku mulla on ollu ehkä jotain $160 eli päälle €10.

Viikonloppuna oltiin muuten läheisessä vuoristossa sijaitsevassa tippukiviluolastossa, Grutas del Garciassa. Bussimatka kesti jotain päälle tunnin suuntaansa, ja luolille päästäkseen päästiin vielä vaijerihissillä ylös. Itse luolat oli sinänsä aika suuret ja hianot ja siellä oli mieletön määrä erilaisia tippukivimuodostelmia, mutta harmitti turistien ja oheisjuttujen määrä. Koko paikka oli rakennettu täyteen rappusia, joka puolelle oli asenettu eri värisiä valoja joilla korostettiin tiettyjä muodostelmia, eikä luolassa päässyt oikein ollenkaan vaeltamaan itsenäisesti. Piste i:n päällä oli joulukuuseksi puettu tippukivi. Hieman kyllä huvitti opas kun se selitti mitä kaikkea joistakin tippukivistä ja niiden muodoista oli tulkittu: oli Homer Simpson, Freddy Kruegerin käsi, naama, kokispullo, Guadalupen neitsyt sun muuta. Aika montaa mieltä niistä yhdennäköisyyksistä voi olla :p

Kohta Vesan kanssa tennistä pelaamaan, sitten vielä illalla on 18-21 koulua.