Tänään käytiin maahanmuuttovirastossa tjsp viemässä viisuminrekisteröintipaperit sisään, parin viikon päästä pitäisi olla valmiit. Toivottavasti. Toisaalta tässä maassa ei kyllä mikään ole kiveen hakattua, asiat tapahtuu tai sitten ei. Ei se loppujen lopuksi niin paljoa haittaa, eipä ole omat odotuksetkaan kovin korkealla :) Taksikuskit on parhuutta, ne ei ikinä tiedää mitään paikkoja missään mutta kyselevät kyllä sitten aina auliisti poliiseilta sun muilta ohjeita :)

Espanja on sujunu ihan kivasti pari viime päivää. Eilen varsinkin onnistuin oikein hyvinkin kommunikoimaan mm. taksikuskin sun muiden kanssa, siis juttelemaan muutakin ku pakolliset "hei, päämäärä (ja ajo-ohjeet sinne), kiitti ja heippa". Välillä saattaa mennä kokonainen päivä et ei puhu montaakaan sanaa epsanjaa ja sit taas välillä tulee hablattua enemmän. Kai se suunta ainakin on koko ajan parempaan. Välillä sitten taas hölmistyy täysin kuten tänään ku verkkokaupan lähetti, joka on tuomassa meille kajareita (piti tulla jo eilen), soitti sitten ku olin vähän kiireessä koululla enkä tietenkään tajunnu oikeastaan mitään mitä se sanoi :) Puhelimessa kommunikointi on muutenkin tosi paljon vaikeampaa ku kasvotusten, ei voi täydentää eleillä eikä näyttää hölmistyneeltä. Näkisitte mun hölmistyneen ilmeen, sitä on jonkin verran tullu käytettyä :)

Käsittämättömän ystävällistä jengiä kyl täällä. Kaikki neuvoo ja auttaa, vaikkakin usein väärin. Yritys on tärkeää, ei se lopputulos :) Kysyttiin yhdeltä paikalliselta koulukaverilta, Arturo 2:lta, et missä ois joku hyvä urheilukauppa lähellä. Se neuvo erään ostoskeskuksen liepeille, siellä kuulemma iso urheilukauppa Marti (tjsp). Noh, mentiin sitten kyseisen ostoskeskuksen liepeille taksilla eikä siellä mitään urheilukauppaa ollu :) Kysyttiin joltain ~30v-naiselta et tietääkö se jotain urheilukauppaa lähimaastossa, kellokin oli jo jotain 8 illalla. Siinä se kysy parilta duunikaveriltaan ja sit ne ties sanoa et se on erään toisen ostoskeskuksen vieressä. Nooh, ei siinä mitään, se oli just lopettamassa duuniaan ja tarjoutui heittämään meidät autollaan sinne, mikäs siinä :) Se oli tosi mukava, puhuttiin tosi paljon sen kanssa epsanjaa ja se väitti et suomi kuulostaa kauniilta :) Nauratti aika pikkasen ku se sit soitti miehelleen:

  • Meen kohta kotiin, heitän vaan nää neljä nuorta ensin yhteen urheilukauppaan.
  • Häh, mitkä nuoret?
  • Nää on neljä nuorta Suomesta, ne tuli kysymään multa urheilukauppaa ja nyt vien ne sinne.
  • Tunnetko sä niitä?
  • En mutta ne on Suomesta, 2 tyttöä ja 2 poikaa.

Näin ei vältsyyn kävis Suomessa :)

Oon muuten aika rönsyilevä kirjoittaja, sori vaan :D

Palatakseni topicciin: Käytiin tänään viisumihärdellin jälkeen perusmeksikolaisesti ensin Burger Kingissä double whoppereilla ja sitten viereisestä kahvilasta capuccino frappet :) Burger Kingissä sentään saa salsaa, jalapenoja ja suolakurkkua :DD Ihan Texasissa ollaan kaikkien jenkkiketjujen, jenkkivaatteiden ja jenkkimusan keskellä. Kaikista pahinta on kyl paikallisten tapa sanoa heippa: ne sanoo useimmiten "bye". Se on kyllä yks niistä harvoista meksikolaisista puhetavoista jotan en aio omaksua. Prkl naapuritkin on jotain jenkkejä :D

Nojoo, kyllä täällä ihan espanjaksi asioidaan eikä täällä englantia puhu muut ku nuoret ja kouluja käyneet (eli suht harva  :D ) Huomenna mennään koulun järkkäämälle retkelle lähistöllä olevaan tippukiviluolastoon, jee :) ~16 jamppaa on huomenna lähdössä erään paikallisen järkkäämälle reissulle jonnekin aavikolle 4,5h päähän, siel on jotain lähteitä tai jotain. Menevät sinne jollain hervottomalla vänillä ja ovat yötä ja juovat tequilaa. Heh :)