Takaisin Monterreyssä, hengissä ja muutenkin kunnossa. Juliokin oli ollu rauhassa täällä itekseen eikä ollu rikkonu mitään :)

Bussimatkaa oli tosiaan semmonen 7 tuntia/suunta joten ihan kivasti tuli taas bussissa istuskeltua. Menomatkan sai enimmäkseen nukuttua, paluumatkalla ei juurikaan.. Hotelli oli semmonen simppeli mut ihan kiva ja siisti, ei nyt ihan keskustassa muttei ihan satakaukanakaan. Meitä oli 4 huoneessa, Reetta ja Vesa meidän lisäksi. Perjantai-aamuna oltiin tosiaan kasin maissa aamulla perillä, koomattiin pari tuntia ja sitten mentiin bussilla gondolihissille joka vie viereisen vuoren päälle mutta sepäs olikin kiinni, hyvin järkätty reissu taas hehe :) Mentiin keskustaan muutamaksi tunniksi, siellä oli kunnon markkinat, kaikkialla myytiin itsenäisyyspäiväkrääsää (sombreroja, lippuja, torvia, perus wappusettiä). Tuli kyllä ihan wappu mieleen :) Käytiin syömässä vaihtelun vuoksi Italialaisessa ja oli kyllä tosi hyvää pastaa, parasta pitkään aikaan. Punaviinikin oli hyvää siellä :)

Keskustasta mentiin vuorelle missä oli härö itsenäisyyspäiväkulkue. Kaikkialla räiskittiin tykeillä ja marssijoilla oli hassut vaatteet ja 1800-luvulta peräisin olevia kivääreitä joilla räiskivät ilmaan, en tod tiedä oliko kovat piipussa, en nyt niin yllättyisi vaikka olisikin. Eikä kellään tietenkään mitään kuulosuojausta :) Tulipahan ainakin taas nähtyä jotain mitä ennen ei ole, pikkupojat latailemassa ruudilla kivääriä ja ammuskelemassa ilmaan, hehee.

Illalla oli sitten keskustassa torilla iiiiiso lauma ihmisiä itsenäisyyttä juhlistamassa, lava ja livemusaa ja puheita ja kaikkea. Mul oli toki sombrero päässä ja tekoviikset naamassa :) Tuli kyl ihan dejavu Mantan lakituksesta, samanlainen ihmismassa oli. Tulipa taas muuten jännistystä kun yhdeltätoista oli iso ilotulitus Meksikolaisittain eli helkutin vaarallisesti. Ihmismassa ei oikein pystyny liikkumaan mihinkään ja kipinää ja tuhkaa ja kaikkea mahdollista satoi ihmisten niskaan, ihme ettei kukaan syttyny tuleen. Jotku paikalliset pelkäs ihan tosissaan.. sombrero oli ihan hyvä suoja niskaan satavilta kipinöiltä :) Meksikolaiset osaa aina! Hieno se kyllä oli, oli semmonen iso jenkkityylinen hökötys joka pyöri ja kipinöi ja kaikkea, semmonen monivaiheinen setti.

Keskustaan eksymisen jälkeen löydettiin lopulta bussille, tarttuipa mukaan yksi paikallinenkin kadulta joka meidät opasti bussin luo :) Bussi kuskas meidät huvipuiston tyyppiseen isoon alueeseen jossa oli isot kaljatelttasysteemit, karusellejä yms ja baareja ja toki kännisiä ihmisiä.. ja ehkä hirvein vessa missä oon ikinä käyny :) Ihan siisti mesta kyl kokonaisuudessaan, taas jotain mihin ei Suomessa oikein törmää!

Lauantaina mentiin sitten museoituun hopeakaivokseen, sinne mentiin junan kaltaisella jutulla vuoren sisään ja se oli ihan hiano ja iso. Inkkarit siellä kaivoi joskus 1500-luvulla hopeaa espanjalaisille, siellä kuoli kuulemma keskimäärin 5 ihmistä päivässä, karua.. Sieltä hissillä ylös ja uusi yritys gondolihissille. Jonotettiin sitten varmaan 2 tuntia kämästä minuutin nousua varten, huoh ja huoh että oli tylsää muttta tulipahan tehtyä. Illalla oli siistii, samaisessa hopeakaivoksessa on baari johon sitten mentiin yöllä.. oli siis luolassa ja aika tyylikäs, soittivat tosin aika ärsyä konemusaa suurimman osan illasta. Meksikolaiset tytöt kyllä tuntuu tykkäävään ainakin vaaleista ruotsalaispojista, aikamoista meininkiä oli pojilla hehe.

Tänään käytiin syömässä kaupungilla ja sitten oikeastaan ajeltiin takas. Bussissa näytettiin 4 leffaa, kaikki oli aivan uskomattoman huonoja :D

Reilu kahdeksan tunnin päästä koulua, huomenna vois kirjoittaa lisää Zacatecasista, kiva paikka oli.. ja kuviakin on nyt joitakin :)