Annan pari viikkoa kestäny vatsatauti parani vihdoin, eipä siihenkään sitten tarvinnu ku 2 lääkärikäyntiä :) Noh, mullakin ollu ajoittaisia vatsaongelmia, viimeksi eilen vähän, vois vedellä noita Annan lääkkeitä mitä siltä jäi yli (jotain bakteerijuomaa ja ripulilääkettä, hehe). Ei jaksais sairastella, se on ihan tylsää!

Tiistaina muuten yksi paikallisista juottoloista, "Das Bierhaus" järkkäsi pienimuotoisen Oktoberfestin, sinnehän suksittiin Annan, Reetan ja saku-Miken kanssa. Toiveena oli saada saksalaista olutta jättikokoisesta tuopista, odotukset oli tosin ruuvautunu jo Meksiko-tasolle: "Salettiin siellä saa vaan Sollia, Coronaa ja Tecate lightia pullosta ja soittavat reggaetonia koko illan". Ei nyt tavallaan niin kauaksi menny oletukset: Oikeastaan mitään tarjouksia ei ollut saatika sitten isoja tuoppeja, ainoa tuontiolut oli Coors johon ei tod koskettu, livebändi soitti lähinnä Meksikolaista perusmusiikkia, pari jotain saksalaista jollotusta väänsivät ja tulihan niitä reggaeton-biisejäkin sieltä sitten. Sentään saatiin saksalaistyyppistä MAKKARAA perunoiden kera :) Eipä kovin kummoinen ilta siis.. vaikka oli siellä sentään juomakilpailu :)

Tän viikon Tecin(Tec de Monterrey, meitin koulu) stadionilla on ollu Expotec-tapahtuma, jonka ideana on esitellä muuta Meksikoa, Väliamerikkaa ja Etelä-Amerikkaa ruuan ja muun kulttuurin merkeissä. Siellä syödessä eilen menikin pakki taas täysin sekaisin, ei ihan parhaat kylmäkaapit vissiin noilla katukojuilla mitä siellä on :) Julio kävi illalla vetääs jotain seafood-tacoja, kysyin siltä eikö se pätkän vertaa arvosta terveyttään (koko päivän jossain 35 asteessa maanneita katkarapuja), totesi vaan että hänen Ecuadorissa koulutettu vatsansa vetää mitä vaan. Niin kai sitten :)

Vuokraisäntä kävi eilen, juteltiin tammikuusta. Tilannehan siis se, että meillä on kirjoitettu vuokrasoppari tammikuun loppuun (oli pakko, ei nää suostu alle 6kk vuokrasoppareihin, ainakaan meillä ei) mikä tarkoittaa siis sitä, että tammikuukin pitäisi maksaa. Reetta lähtee kamoineen täältä ehkä jo marraskuun puolella, viimeistään joulukuussa. Minä ja Anna palataan Meksikoon 27.12., tullaan tänne hakemaan kamoja ja viimeistään tammikuun alussa muutetaan Guadalajaraan, siellä koulu alkaa tyyliin 8.1. Julio on ainoa joka täällä olisi asumassa keväällä, se lähtee Ecuadoriin 25.11. ja palaa tyyliin 7.1. tänne. Sovittiin siis siten, että koitetaan auttaa vuokraisäntää löytämään uudet asukkaat tammikuusta, mutta jos ei tänne tulijoita ole niin joudutaan maksamaan se tammikuunkin vuokra :(

Huomenna taas reissuun, pienimuotoiselle kylläkin. Huomenna 12.20 lähtee bussi, paluu la-iltana tai sitten sunnuntaina. Kohteena Real de Catorce, ennen 15000, nykyään n. 1000 asukkaan kaupunki joka on lähes autio :) Se oli ennen kaivoskaupunkin vuoristossa kunnes kaikki vaan jostain syystä häippäs sieltä. Suomalaisille toi paikka on varmasti kuuluisa siitä, että "aitoa Meksikoa" esittelevät elokuvat kuten Desperados ja Mexican ovat kuvattu kyseisessä kylässä/kaupungissa :) Kuulemma aika autenttinen paikka, jossain 3km korkeudessa upeassa vuoristossa, lisäksi lähiaavikolla kasvaa Peyote-kaktuksia jotka on täynnä meskaliinia, hehe jos semmonen kiinnostais niin hyvät tripit sais varmaankin :) Paikallisten rituaaleihin kuuluu mennä aavikolla popsimaan kaktuksia ja "tapaamaan esi-isiään", itse taidan jättää väliin.

Tässäpä ei enää montaa viikkoa olekaan koulua Monterreyssä, jotenkin alkaa tulla kiire tehdä kaikkea täällä vielä kun voi. Myöskin kuitenkin ihan kikseissä tosta kaupunginvaihdosta, tahtoo päästä reissaamaan Etelä-Meksikoon, siellä ne kaikki parhaat nähtävyydet on!