Tultiin tänään aamulla kuuden kieppeillä kotiin, kiva paluu oli siististä, modernista ja helppokielisestä Texasista tänne Monterreyn rähjäiseen espanjankieliseen miljööseen taas.. :) Noh, ei siellä kaikki kuitenkaan mitenkään parempaa ollut ku täällä.. eläminen paljon kalliimpaa, osa ihmisistä tosi jenkkejä (ei mikään positiivinen ilmaus), kaikki sairaan läskejä yms :)

Kuvia taas kuvat-boksissa!

Matka
Bussireitti oli siis Monterrey-Laredo-San Antonio-Austin-(...)-(...)-(Dallas). Tosiaan noi meksikolaiset bussit on ihan tilavia ja mukavia joten ihan mukavata niillä on matkustaa. Rajalle matkaa n. 3h Monterreystä, Laredo heti rajan kupeessa, San Antonioon parisen tuntia ja sieltä puolitoista tuntia Austiniin. Plus kaikki pysähdykset yms säädöt (joita meksikolaisilla aina riittää).

Rajanylityksissä riitti säätöä. Menomatkalla olisi pitäny jostain mystisestä paikasta saada joku merkintä viisumiin maasta poistumisen kunniaksi.. tietenkään semmosta meillä ollu. Lisäksi rajalta saatu jenkki-turistiviisumin osa olisi pitänyt palauttaa maasta poistumisen yhteydessä - ei tiedetty sitäkään. Elikäs: Meksikoon saavuttuamme älytön kädenvääntö rajavartijan kanssa koska ei ollu merkintää maasta poistumisesta.. mitenkäs helvetissä me voidaan olla jenkeissä jos ei olla poistuttu maasta.. tietenkään passissa ollut jenkkileima maahanastumisen kunniaksi ei käynyt.. noh, ei meidän loppujen lopuksi sitten tarvinnut edes sakkoja maksaa. Jenkkiviisumi meidän pitää parin kuukauden kuluessa varmaan sitten heittää niiden konsulaattiin.. tai sitten käydä siellä uudestaan ja palauttaa sitten. Jos ei palauteta, ei vissiin päästä sitten DL:n umpeuduttua enää maahan.

Austin
Austin, TX on oikein mukavanoloinen ei-Texasmainen yliopistokaupunki joka on todellisen livemusiikin tyyssija. Livemusiikkia tarjoavia baareja on runsaasti ja ne ovat kaikki keskittyneet parille kadulle ydinkeskustassa. Keskustaa halkoo leveä joki ja kaikkiaan oikein viihtyisän oloinen ja kaunis kaupunki.

Saavuttiin Annan kanssa Austiniin aamulla, hotellin kautta taksilla Texasmaiselle aamupalalle IHOPsiin (International House Of Pancakes). Itse söin 4 munaa, pekonia, lohkoperunoita ja 4 älyttömän kokoista pannaria :) Ihmekös ovat kaikki niin järkyttävän lihavia :D Palloiltiin kaupungilla ja käytiin Highland Mallissa josta mukaan tarttui jonkin verran ostoksia.. ei nyt mitään käsittämättömän halpaa ollut mutta aika hyvä tarjonta. Pihvi-illallisen hinta oli vähän järkky Meksikoon tottuneelle.. pari lasia viiniä, yksi olut ja hyvät pihvit $86 veroineen tippeineen päivineen :( Livemusiikkitarjonta oli ihan ok, ei nyt mikään vilkkain ilta, torstai kun oli.. käytiin kuiteski irkkumusaa ja jazzia kuuntelees.

Älyttömin juttu Austinissa oli kyllä maailman suurin urbaani lepakkopopulaatio. Congress Bridge -sillan alla asustaa kesällä n. 1,5 miljoonaa lepakkoa jotka heti auringonlaskun jälkeen lähtevät porukalla hyönteisjahtiin. Niinpä sillalla nautittiin auringonlaskusta n. 30 muun ihmisen kanssa, ja heti pimeän jälkeen alkoikin tapahtua. Siritystä kuului sillan alta joka puolelta, ja sitten yhtäkkiä alkoivat parveilemaan sillan alla ja hetken päästä jättivät sillan kiltisti jonossa. Älytön musta viiva piirtyi taivaalle ja alkoi vähän matkan päässä kerääntyä lepakkopilveksi.. niitä lensi koko ajan sillan alta pois aivan yhtenä virtana ja silti niiden poistuminen kesti varmaan 15min.. miten ihmeessä mahtuvat kaikki sillan alle.. muuten haisikin aika lepakolle siinä sillalla :) Pari kuvaa sain pimeydestä huolimatta otettua.

San Antonio
Pe-aamuna jätettin Austin ja suunnattiin kohti San Antoniota. Hotelli siellä oli kivasti keskustan vieressä joten taksilla ei tarvinnut kertaakaan huristella. Samaan hotelliin pe-aamuna jo ennen meitä oli tullut myös Antti, Essi ja Aino. San Antonio vaikutti tosi kaksijakoiselta paikalta.. keskustan jokialue on tooodella hienoa ja kaunista aluetta jossa paaaaljon turisteja, ympäristö taas vähän rähjäisen, jopa meksikolaisen näköistä ja mitäänsanomatonta. Eipä se meitä juuri haitannut, keskustahan meitä kiinnosti. Kaupungissa tosiaan kiertää katutason alapuolella osittan luonnollinen ja osittain ihmisen kaivama joki, jossa jokilaivoja ja jota ympäröi kymmenet ravintolat. Aivan todella kaunista, romanttista ja erilaista miljöötä, tykättiin kovasti! Erikoisuutena mm. Riverside-Mall, vissiin ainoita kauppakeskuksia joiden keskellä (!!) menee joki.

Perjantaina tosiaan ajaltiin jokilaivalla ja tutustuttiin kaupunkiin. Illalla toki syömässä ja drinksuilla joella.. oikein mukavaa, sääli ettei ainakaan mun kuvat oikein anna arvoa. La-iltana Annalla ja mulla oli vatsat aivan sekaisin, mä toivuin parissa tunnissa mutta Anna-parka jäi nukkumaan kun me muut mentiin vielä ulos kaupungille. San Antoniossa on muuten ihka-aito Coyote Ugly -baari :) Käytiin Antin kanssa alkuillasta, ei ees kovin hyvännäköisiä tarjoilijoita mut itse paikka oli just saman näköinen ku elokuvankin.. ja hais ihan oksennukselle :) Iltaisin siellä vissiin ois ihan actioniakin, tosin sen paikan ilta-actionia nähtiin ainoastaan pe-iltana kadulla kävellessämme ku jotkut jampat aika perusteellisesti ottivat toisistaan mittaa kadulla baarin edessä.

Six Flags Fiesta Texas
La-aamuna suunnistettiin bussilla Texasin suurimpaan huvipuistoon. Oli kyllä aivan täydellinen ajankohta mennä sinne: melkein tyhjillään oli paikka, kuitenkin kaikki laitteet auki! Vissiin kesällä jotain tunnin jonoja, meillä pisin yksittäinen jonotus tais olla jotain 20min, yleensä 5-15min! Silti koko paikan läpikäymiseen meni just koko aukioloaika, 10-18. Yhdessä laitteessa (supermanissa) käytiin kahdesti. Oli kyllä hienoja vuoristoratoja, aivan eri luokkaa ku Suomessa! Sain puiselta radalta räppäiltyä ihan hyviä kuviakin vaikka tärisi ja heilu paaaaaaljon enemmän ku lintsin vastike.. ja oli varmaan 4x pidempi :) Ehkä suurin ero suomalaisiin huvipuistoihin oli toi painottuminen vuoristoratoihin.. muitakin kieputtimia oli (tyyliin Top Spin, Enterprise, Break Dance, keinukaruselli yms), mutta niihin oli selkeästi vähemmän panostettu! Vesijuttuja oli kolme: kaksi tukkijokea ja yksi pyöreissä jutuissa, niissä jopa kastu ihan kiitettävästi, ainakin Essi :) Loistopäivä, kaikilla oli kivaa ja oltiin kyllä tooodella väsyneitä huvipuistopäivän jälkeen.. jalat ei ainakaan oikein tahtonu totella!

Shopping frenzy
Sunnuntaina vuokrattiin auto, saatiin snygi musta Jeep Liberty. Mä nohevasti ajattelin ensin säästää eikä otettu ku minimivakuutus, tytöt sitten pakotti mut takas sinne vuokraamoon ostamaan vakuutuksen :) Olihan se tietty sit vähän kivempi ajaa ku oli vakuutettu auto :)

Vuokrattiin auto jotta päästiin Texasin suurimpaan Outlet Malliin, Prime Outlettiin San Marcokseen, 45min ajomatkan päähän San Antoniosta. Itsehän ajoin sitä Jeeppiä texas ranger -lasit päässä, just äijä fiilis :)

Outlet Malleja oli itse asiassa kaksi vierekkäin, yhteensä aivan tajuton määrä kauppoja täynnä tarjouksia. Oli niin iso paikka et ajeltiin autolla paikasta toiseen välillä :) Mua kiinnostavia kauppoja löytyi oikeastaan neljä mutta sehän riitti: Oakley, Pac Sun, Quicksilver ja Converse. Noihin neljään käytin suurimman osan siitä 6-7 tunnista mitä oltiin shoppailemassa. Laatumerkkitavaraa tyyliin "2 T-paitaa $24,90", "kahdet housut $54,90", "Fleece $29,90" yms. Mukaan sitten tarttuikin vähän tavaraa, tässä ainakin mitä muistan:
  • kengät, Oakley
  • hattu, Elements
  • kaulakoru
  • pehmevuorinen takki, Volcom
  • vyö, Volcom
  • 2 kauluspaitaa, lyhyt&pitkähihainen, Quicksilver
  • 7 T-paitaa, Elements, Etnies, Converse, Oakley, Quicksilver
  • farkut
  • reisitaskuhousut
  • fleece-huppari, Elements
  • 6 paria sukkia
  • tennispaita, Nike dri-max

Yhteensä rahaa paloikin vaatteisiin sitten $500 pyöreästi, mutta Suomestapa on turha koittaa vastaavaa settiä saada 400 eurolla! Esim: Oakleyn kengät $62,90 Suomessa ~130e, Elementsin fleece-huppari $29,90 Suomessa ehkä 80e. Visa-laskun myötä osakeyhtiö J.Jaakkola varmaan ajaa itsensä konkurssiin, tai ainakin viettää nyt vähän hiljaisempaa eloa seuraavat viikot :) Oli kyllä loistoshoppailureissu, toooosi väsyneitä oltiin ja jalat aivan tohjona kun päästiin Monterrey-bussiin.

Texasista yleensä
Ihmiset oli kyllä tosi vieraanvaraisia ja mukavia, neuvoivat huolella kun jotain kysyi ja enemmänkin. Olihan niitä tosi jenkkimäisiä idioottitapauksia (käveltiin vihreillä valoilla suojatietä, vasemmalle kääntyvällä autoilijalla myös vihreä, päättää sitten huutaa meille "Can't you see the lights you fucking retards"). Eipä sille voinu oikeastaan muuta kuin nauraa, tunsipahan sitä itsensä ainakin vähän fiksummaksi taas.

Läskejä kyllä ovat. Aivan sairaalloisen lihavia on tooosi paljon, melkein kaikki ovat pulskia tai lihavia, vain pienen pieni murto-osa laihoja tai edes melkein laihoja. Osa paineli rullatuolissa kun olivat liian lihavia kävelemään, osalla oli vaikeuksia mahtua joistan ovista yms.. olipa niitä huvipuistossakin joita joutuivat ajamaan pois laitteista kun turvakaaret ei mahtunu lukittumaan kun olivat liian lihavia.. Pikaruokakulttuuri puree. Syövät roskaruokaa ja sitten juovat light-olutta, hyt hitto.. ja TV:ssä pyöri koko ajan mainoksia laihdutusvalmisteista joiden kanssa voi "syödä mitä haluaa eikä tarvitse liikkua ollenkaan".

Meksikolaisia oli joka puolella, etenkin San Antoniossa.. about kaikki kyltitkin oli kahdella kielellä, kertoo vähän väestöjakaumasta :) Ei siis päästy espanjan kieltä pakoon, päin vastoin käytettiinkin sitä muutaman kerran viikonlopun aikana. Hauskoja alieneita oltiin kyl: Meksikossa asuvia suomalaisia USA:ssa :)