Päivä 0, Monterrey

Viimeisenä iltana sain sitten idean ajaa hiukseet lyhyiksi koneella, en jaksanu mennä parturiin ennen lähtöä vaikka tarkoitus alunperin oli. Noh, eipä sitä kotiparturikonetta sitten kellään tutulla sattunut olemaan, Artun partakoneessa oli säädettävä trimmeri joten sillä sitten semmosta sentin pituista. Eipä partakone sitten toiminut oikein toivotulla tehokkuudella, reilu tunnin hinkkaamisen jälkeen päätin vetää paljaalla trimmerillä, jos vaikka leikkaisi paremmin. Joo, paitsi että ohimoon tuli kaksi lähes täysin kaljua laikkua. Ei siinä sitten enää mitään, Gillettellä kaikki veks. Fiksun näköisenä matkaan siis :D

Päivä 1, Monterrey-Mexico City-Panama-Quito

Pistettiin tosiaan lentäen, aamuaikaisella lähdettiin ja perillä Quitossa oltiin iltasella. Panamalaisilla oli muuten hassu aksentti, sanovat lähes kaikki s-äänteet h:na, Ecuadorilaiset myös mutteivät niiin vahvasti. Huolettaa passi, sivu missä on mun kuva sun muut tiedot on puoliksi irti jo, epäilen ettei ainakaan Suomeen asti kestä, toivottavasti kuitenkin Meksikoon takaisin. Ei nimittäin tee passilla mitään jos se irtoaa.

Quitossa oikeastaan suoraan hotelliin(halpaan), siitä sitten syömään heti ensalkuun ehkä kaikkein epäilyttävimmän näköisestä katukeittiöstä jotain (kissa)kebabin kaltaista juttua. Hassu paikka muuten, ihan kaikki oli kaduilla kännissä, vissiin jotain karnevaalimeininkiä.

Päivä 2, Quito-Baños

Aamulla Quiton bussiasemalle, olikin iso ja meinattiin heti eksyä toisistamme kun kahdella taksilla mentiin, ei nimittäin ole kellään kännykkää tai mitään muutakaan tapaa saada kiinni :D Paikallisbussi oli aaaaaaaaaaivan täynnä myyjiä koko ajan, Meksikossakin niitä on aina joitakin mut ei läheskään noin naurettavaa määrää. Myynnissä kaikenlaisten ruokien ja juomien lisäksi myös kuvia, veistoksia, kirjoja, lehtiä ja ties mitä demarikarkkeja. Hetken rauhaa saa prkl.

Bussimatka kesti jotain 3 tuntia, Bañosiin tultiin sen verta myöhään ettei ehditty kummempia tehdä, suunniteltiin seuraavia päiviä, varailtiin juttuja yms. Hotelli oli muuten kiva, katolla oli kahvila jossa jääkaappi täynnä olutta, listaan vaan nimi ja viivaa jos niitä tahtoi juoda. Mexico Citystä ostetut Uno-kortit oli kovassa käytössä kyseisessä kattokahvilassa.

Päivä 3, Baños

Aloitettiin Baños-setit räftäämisellä eli koskenlaskulla semmosella kumipaatilla. Oli tooooosi kivaa, kesti jotain vajaa 2 tuntia ja koko ajan oli koskea, joskaan ei kovin haastavaa. Arttu sentään tipahti kerran veneestä, Antin tiputin veneestä loppuosuudella ja oppaat kerran kaato tahallaan koko paatin, hehe.

Iltapäivällä vedessä mulimisen jälkeen vuokrattiin mönkijät ja kiivettiin niillä viereiselle vuorelle. Aika tylsää, niissä ei oikein tahtonu vääntö riittää jyrkkiin nousuihin, varsinkaan Artulla. 250 kuutiota ei vaan ole tarpeeksi.

Päivä 4, Baños

Aamulla piti lähteä aikaisin, ei nyt sitten saatukaan niin aikaiseksi noustua, mutta lopulta saatiin (polku)pyörät suunnattua kohti 61km päässä olevaa viidakkokaupunki Puyoa. Lonely Planet kovasti kehui tuota matkaa helpoksi alamäkilasketteluksi. Noh, eipä ollutkaan niin helppoa, alamäkeä toki oli paljon, mutta kaikkien vesiputouspysähdysten yms kanssa varmaan kuusi tuntia lähdön jälkeen oltiin noin 20km päässä maalista aivan rättiväsyneenä. Anna ja Vesa hyppäs bussilla takas Bañosiin, me muut uhmattiin laskevaa aurinkoa ja väännettiin vihalla Puyoon asti. Siellä syötiin jotain ihme viidakkorottaa joka oli tosi hyvää, ei vieläkään (onneksi) tiedetä miltä se eläin näyttää. Harvoin on ollu  hanuri niin kipeenä ku Bañosiin palatessa illalla, paluubussissa jouduttiin vielä seisomaan koko puolentoista tunnin matka.

Päivä 5, Baños

Tutustuttiin viidakkoon, tarkemmin ottaen Ecuadorin Orienteen joka on Amazonin alkulähteitä. Oltiin vaan päivän reissulla joten ei nyt hirveesti nähty mut sai vähän makua viidakosta inkkarioppaan kanssa ja päästiin mm. uimaan korkean vesiputouksen alla ja ammuskeltiin puhallusputkella. Muut söi eläviä murkkuja, mä en :) Viidakosta saldona lähinnä vaaaaaaaaaltava kastemato (ehkä metrin mittainen ja puolen ranteen paksuinen) ja järkyttävän iso perhonen. Ja isoja hämppiksiä :) Hassu mies meidän opas, mm. puri meille löytämäänsä monnia, hahaa :)

Päivä 6, Baños-Guayaquil

Bussimatkan piti kestää jotain 7h, tais mennä ehkä 9, oli tietä poikki sun muuta. Niin, ja joku soitti liikennepoliisille, että \"hei mulla jäi henkkarit bussiin\" niin eiköhän ne sit pysäyttäny bussin ja tutki paikat ja seisotti varmaan 20min, huoh. Guayaquilissä (lausutaan \"waiakil\") saatiin ihme kyllä Julio kiinni puhelimella ja se tuli hakemaan bussiasemalta. Aivan loistokämpässä päästiin asumaan, kunnon palatsi uima-altaineen, kodinhoitajineen ja puutarhureineen päivineen. Tosi mukavat vanhemmat Juliolla ja aivan loistoserviissiot meillä ollu!

Päivä 7, Guayaquil

Guayaquiliin tutustumista, sekä päivä- että yöelämään :)

Päivä 8, Guayaquil-Montañita

Julion kaverilla on surffiparatiisi Montañitan lähellä talo (itse asiassa useampi) merenrannalla, mentiin sinne yöksi ja illalla käytiin kattomassa Montañitan surffipummien yöelämää, itekin vois harkita puolen vuoden hippeilyä tommosessa paratiisipaikassa, päivisin myis jotain käsityökoruja tai työskentelis surffikaupassa ja surffais joka päivä ja iltaisin nauttis olusia, ei paha.

Päivä 9, Montañita-Guayaquil

Käytiin surffaamassa Montañitassa, otettiin Artun, Antin ja Vesan kanssa kahden tunnin surffikurssi, Anna jäi apinoiden (eli Julion, Juansen ja Panchon) kanssa rannalle köllöttelemään. Surffaaminen oli pirun vaikeeta, ei oikein opittu kunnolla, lisäksi poltin nahkakuulani aika huolella, onneksi ei tunnu kuitenkaan auringonpistosta olevan. Oli kyllä aikamoista taas noiden Ecuadorilaisten rikkaiden tyhjäntoimittajien kanssa, siitä ehkä enemmän jollain vähemmän julkisella palstalla :)

Nyt on huomenna edessä lähtö Limaan, bussi lähtee 11.30 aamulla ja matka kestää mukavat 26 tuntia :D Noh, tuolit pitäis saada kaadettua sängyiksi ja matkalla mm. tarjoillaan 3 ruokaa. 60 taalaa maksaa tuo \"huvi\", aika lailla halvempaa ku lentäminen. Alkuun suunniteltu Mancora jää nyt väliin valitettavasti. Tuskin jäädään Limaankaan edes yöksi, vaihdetaan vaan bussia ja jatketaan rannalle Limasta etelään.

Lisää taas sitten kun on aikaa ja yhteys :)