Päivä 22: Cuzco-Lima

Aamuaikaisella paineltiin Cuzcon lentokentälle, koneen piti lähteä 7.55. Koko ajan sitä lykkäsivät, alkoi tulla jo kiire ehtiä klo 15 Guayaquilin bussiin Limassa. Matkaan päästiin lopulta kahdentoista maissa, aikaa bussiin ehtimiseen jäi ehkä 20min ylimääräistä joten ei ehditty lounaalle. Paitsi että bussi lähti sitten pari tuntia myöhässä.. joka tapauksessa koko hiton päivä odottamista ja matkustamista. Ormeño-yhtiön "Royal Class"-bussi oli taas yhtä nimensä veroinen ku ekalla kerrallakin.. koko ajan kuuma ja kaikki järjestelyt, etenkin leffat, ihan vituillaan.

Päivä 23: Lima-Guayaquil

Bussissa istuen tämäkin päivä mukavasti, puoli yhdeksän aikaan illalla saavuttiin Guayaquiliin. Pikaisesti liput seuraavaksi aamuksi Quitoon, snägäriltä mättöä ja hostelliin nukkumaan. Kiva hostelli muuten mut siel oli pirusti jotain minipapukaijoja jotka piti älytöntä mekkalaa. Antti homppeli jätti mun Lonely Planet Ecuadorin samaiseen hostelliin, mur. Mitään enää osattu tehdä ilman matkailijan raamattua :)

Päivä 24: Guayaquil-Quito (jouluaatto)

Aamulla 9.20 lähti bussi Quitoon päin. TAAS onnistu aaaaivan vituilleen sössimään bussin elokuvasetit, aivan käsittämätöntä noi onnistuu aina katkeamaan loppuhuipennuksen aikana tjsp. Jos ei bussin henkilökunta kämmää niin sitten tulee joku tekninen ongelma. Yllättävän vaikealta vaikuttaa toi leffojen näyttäminen. Noh, iltasella oltiin perillä puoli kuuden aikaan. Taas pikacheckin hotelliin, ensimmäistä kertaa siis oikein hotelliin, ei hostelliin. Aaton kunniaksi lähdettiin metsästämään jouluruokaa, tultiin siihen tulokseen että jotkut isot hotellien ravintolat vois olla paras sauma saada jouluruokaa. Vähän aikaa pähkäiltyämme napattiin sitten taksi Quiton Hiltoniin :)

Hiltonissa nauroivat meille ku yritettiin saada pöytää, käyttivät jotain ennenkuulumatonta sanaa kuvailemaan sitä, kuinka täynnä olivat. Noh, eipä siinä mitään, saatiin varaus joulupäiväksi klo 19 :) Napattiin taksi ja se ties jonkun hyvän jouluravintolan meille, sinne siis. Paikka oli tosi kiva, oli livemusaa ja aivan käsittämätön määrä joulukoristeita. Ruoka oli hyvää muttei nyt kovin jouluista: Hedelmiä ja katkarapuja, kermaista pähkinäkeittoa, pekoniin käärittyä naudan sisäfilettä ja jälkkäriksi kookosta ja jotain parfait-möhnää. Ja viiniä :) Ihan kiva, uni tuli ruuan jälkeen nopeasti.

Päivä 25: Quito (joulupäivä)

Joulupäivänä soiteltiin porukalla kotiin hotellista ja nettikahvilasta, käytiin leffassa kattoo uus Pondi (joka oli huonohko) ja sitten chillailtiin ja kerättiin nälkää illan Hiltonia varten. Klo 19 sinne Hiltoniin painuttiinkin, siellä tosiaan oli joulubuffet, tosin hieman pienempi ku aattoillan buffet mutta semmonen laivabuffettia vastaava ehkä kooltaan. Kuohuviiniä, punkkua, kalkkunaa ja kaikkee herkkua, nam! Oltiin varauduttu maksamaan tosta lystistä aika paljon vaikkakin Ecuadorissa ollaan; jouluaaton setti oli jotain päälle 30 taalaa / lätty. Noh, hinta todellakin pääs yllättämään: Buffet 12,5 taalaa/lätty + verot, yhteensä kuoharipullolla, punkkupullolla, vesillä, yhdellä oluella ja ruuilla tippeineen veroineen 138,50 taalaa viiden hengen piiiitkä illallinen! Ei paha etenkään Hiltonissa! Ruuan jälkeen taas maittoi uni nopeasti, kaikki oli enemmän ku täynnä!

Päivä 26: Quito

Viimeinen kokonainen päivä Quitossa. Aamusella suunnattiin TeleferiQo:lle, Quiton suurelle turistinähtävyydelle joka on siis gondolihissi joka kuskaa viereisen tulivuoren rinteelle. Quito on 2800m korkeudessa, tuo TeleferiQo kuskaa 4050m korkeuteen, sieltä sai ihan kivoja maisemakuvia. Ala-aseman ympärillä oli mm. pelihalli (10 taalaa meni kolikkopeleihin), mikroautorata (parit varvit vedettiin) ja huvipuisto jossa ei sentään käyty. Vähän shoppailua, aika laiskaa toimintaa ja sitten ilta vaan hengailtiin hotellilla. Ehkä vähän matkaväsymystä havaittavissa. Korttipelit on ihan kivoja :)

Joululahjaksi annoin muuten Annalle kaulaketjun missä on punamusta kivijuttu, Annalta sain vihdoin (tapanina) shakkipelin missä inkat ja konquistadorit tappelee :) Muut ei saanu mitään :S

Täytyy kyllä sanoa, että erilainen joulu oli. Rauhallista ja paljon ruokaa, ei siinä mitään. Ei täällä vaan katukuvassa oikein joulu näkynyt muuten ku kerjääjien lisääntyneessä määrässä. Eipä toisaalta Suomessakaan lunta ollut joten mitään ei hävitty :) Hassua oli se, että joulupäivänäkin oli kauppakeskukset auki ja tapani on ihan normi arkipäivä Ecuadorissa.