Täällä ollaan, Guadalajarassa. Saavuttiin 2.1. aamusella, oli kivaa kun oli jo kämppä valmiina niin ei tarvinnu alkaa taas säätää asunnonhakuprosessia. Guadalajaran Tec kun on aivan kaupungin laidalla, oikeammin Zapopanessa, on meidän kämppäkin tossa aika kaukana keskustasta. Ei oikeastaan haittaa, bussiyhteydet toimii ja taksillakin tarvittaessa pääsee, jostain syystä tosin taksit on täällä huomattavasti kalliimpia ku Monterreyssä vaikka muuten Monterreyn pitäisi olla vähän kalliimpi. Kämppä sijaitsee rikkaammalla alueella hyvien yhteyksien ja palveluiden lähellä joten mukavalta vaikuttaa.

Itse asunto on kerrostalokämppä, siinä on "pesukatos", keittiö/olohuone, 3 makuuhuonetta joista yhdessä parisänky ja 2 vessaa/suihkua. Ihan toimiva kolmelle, tavallaan yksi vierashuone nyt sitten käytössä. Mun ja Annan kanssa siinä asustaa meksikolainen Grace, 26v-tytteli, oikein mukava. Onhan siellä torakoita sun muuta mut ihan jees, jopa Annakin viihtyy :)

Näin ensinäkemälta Guadalajara vaikuttaa huomattavasti mukavammalta kaupungilta ku Monterrey; täällä on JALKAKÄYTÄVIÄ ja vähän vehreämpää ja jotenkin rauhallisempaa. Ilmastokin on vähän lempeämpi ku Monterreyssä, kesällä ei yhtä kuuma ja talvella on lämpimämpi. Nyt on just täydellinen +23 tjsp ja auringonpaiste, ihan mahtavaa, tarkenee muttei tarvi hikoilla. Vois jopa harkita auringossa kulkemista, toisin ku Monterreyssä yleensä.

Guadalajaran Tec eli siis meidän koulu on aika paljon pienempi ku Monterreyssä, opiskelijoita varmasti alle puolet. Kampus on kuitenkin uusi ku hönvi, n.10v vanha, joten kivalta vaikuttaa. Uusia vaihtareita täällä on satakunta (Monterreyssä oli vajaa 700), suomalaisia näillä näkymin 8 joista siis kolme ovat juuri saapuneet Meksikoon. Justiinsa kurssivalintaprosessi kesken, mutta siltä vaikuttaisi, että espanjankurssin lisäksi otan pelkästään rahoituskursseja espanjaksi, tuleepahan sitten ainakin enempi oltua tekemisissä paikallisten kanssa :) Kämppiksestä en edes ole varma puhuuko se englantia ku ei olla sanaakaan englantia sen kanssa vaihdettu, 100% espanjaa.

Lauantaina muuten ois vierailu Tequilatehtaalle, hehee, ilmottiin jo sinne :) Kuulemma myös maistiaisia :)

Puhelinnumero vaihtuu heti ku multa loppuu saldo tästä Monterrey-numerosta, täällä Meksikossa on paikallispuhelualueet myös kännyköillä. Uus SIM on jo hankittu, en vaan vaihda ihan vielä.

Tää Guadalajara vaikuttaa potentiaalisemmalta vierailupaikalta näin kavereiden/perheen kannalta ku Monterrey, täällä on enemmän nähtävää, meillä on vierashuone ja alle 10h bussimatkan päässä on vaikka mitä hienoa paikkaa, niin pyramideja, vanhoja askeettisia meksikolaiskaupunkeja kuin myös upeita rantoja (sukellus- ja surffauspaikkoineen), rannoille n. 5h bussilla, ei paha kun on tottunu älyttömiin bussimatkoihin.