Tossa vajaa tunti sitten tultiin kotiin aavikkoreissulta Cuatro Ciénegasista, kello on vajaa 11 illalla. Reissu oli siis ihan vapaaehtoisen opiskelijaporukan järkkäämä, saatiinpa taas maistaa meksikolaista organisointikykyä.. 12.30 piti olla bussilla, sillo meidän lisäksi oli 2 ihmistä. Järkkärit alkoi ilmestyä joskus yhden jälkeen ja päästiin matkaan 14.30 viimeisten saavuttua :) Bussi oli tosi luxxus joten matkanteko ei tuntunu missään.. leffat pyöri ja aqua loca virtasi. Pysähdyttiin Cuatro Ciénegasin kaupunkiin puoleksitoista tunniksi, mm. haukattiin jotain ja osteltiin mitä kuka nyt tarvitsikin. "Yllättäen" tauko taas vähän venähti ja siinä vaiheessa ku oltiin leirintäalueella olikin sitten jo aivan säkkipimeää.

Keskellä aavikkoa pimeä on muuten oikeesti aika pimeää etenkin kun kuu tais olla kesälomalla tjsp. Aika autenttinen fiilis olla pilkkopimeässä keskellä aavikkoa tietämättä juuri mistään mitään, hehe. Oli joillakin jotain fikkareita ja jotain muita valoja.. oli siellä muitakin porukoita lähistöllä, siellä vietettiin iltaa, tehtiin makkaratacoja yms.. tytöt pääsi nukkumaan telttoihin, ainakin osa.. muut sitten autenttisesti taivasalla tai olkikatoksen alla :) Aika sekava ilta ja meininki vaikutti vähän joltain jenkkien college spring breakilta, etenkin siinä vaiheessa ku jengi kiusas nukkuvia mitä ihmeellisimmillä tavoilla.. näköjään yli 20-vuotiaatkin voi olla pissiksiä jos ne on meksikolaisia tai jenkkejä.. tai saksalaisia :) Etenkin Reetta kärsi yhtä sun toista illan/yön aikana ja sen huumori oli aika vähissä, minä ite en juurikaan ku taktisesti paineltiin Annan kanssa nukkumaan vasta kun pahin hulinaremmi oli jo tajuttomana :)

Tähtitaivas oli aivan upea. Voin ihan rehellisesti sanoa, etten oo ikinä nähny noin paljon tähtiä taivaalla.. ei kaupungissa ikinä näe tolla tavalla tähtiä ja Suomessa nyt on muutenkin usein pilvistä öisin. Annalla ainakin oli taas hauskaa mun kustannuksella kun hämmästelin linnunrataa tai tähtisumua tai mikä sen rinkulamaisen tähtipölyjutun nimi nyt onkaan.. nooh joka tapauksessa näin sen ekaa kertaa, Annan kommentti: "Ei hitto sä oot kyl niin kaupunkilaisjuntti ettei toista oo" :D

Tänään sitten herättyämme ja kamat kasaan saatuamme ajeltiin ensin semmosille dyynijutuille mis oli valkoista hiekkaa ja hiekkaa ja dyynejä ja hiekkaa ja jotain skorpionijälkiä ja kojoottijälkiä ja hiekkaa ja dyynejä ja hiekkaa ja dyynejä ja... :) Sen jälkeen mentiin jollekin uimapaikalle missä oli tosi kirkasta ja mukavan viileähköä vettä. Kiitos hyvien järjestelyiden saatiin ruokaa ekan kerran kolmen aikaan :) En oo oikein varma nähtiinkö me nyt oikeastaan mitään "makeita paikkoja" Cuatro Ciénegalsissa vai käytiinkö me vaan jossain random leirintäalueella ja random uimapaikalla kun ei niissä mitään kummallista ollu. Ehkä paikallisille on eksoottista että on vettä ja että voi uida, ja eipä kai niitä lähteitä aavikolla niin montaa ole :)

Kokonaisuutena kyl kiva reissu, tietyt ihmiset kyllä ärsytti etenkin tänään ku eivät osanneet rauhoittua vaan jatkoivat tankkaamista :) Kivaa oli pimeä aavikko, tähdet ja ulkona nukkuminen :) Toki tutustui taas uusiin ihmisiin, ainakin yks mukava pariskunta joista toinen on meksikolainen ja toinen italialainen, ovat olleet TKK:lla vaihdossa. Toinen mm. TiKin KP:lläkin mukana, voi raukkaa :)