Tosiaan oli kivat synttäribile-bbq:t! Ruuat tarjottiin, juomat sai kaikki roudata itse. Kutsuttiin ehkä 20-30 ihmistä, kävijöitä oli Meksikolaiseen tapaan nelisenkymmentä vaikka yritettiin sanoa ettei jengi tois ylimääräisiä :) Eipä se haitannut varsinkaan kun ei satanut, patiolle mahtuu hyvin possea.

Ruokatarjonta oli ainakin mun mielestä mainio: BBQ-marinoitua nautakimpaletta grillistä, samoin pekoniin käärästyjä herkkusieniä itse sovelletulla tuorejuustolla. Kastikkeena experimentaalinen mutta oikein onnistunut makeahko BBQ-kastike a' la Jouni (Kaupasta kunnon Texas-BBQ -soossia, siihen omenamehua, sokeria ja tabascon tyyppistä salsaa. Hirveästi tuli kehuja :) Kylkiäisenä vihersalaattia jossa mm. viinirypäleitä, jotain rucolan tapaista sekä paikallisten käsitys mozzarellasta. Jälkkäriksi toki kaksi isoa täytekakkua, marketista a' 49 pesoa (3,5e) :) Sika isoja ja hyviä ja hyvännäköisiäkin :)

Suomalaispossen(tm) tuoma lahja oli kyl huippu: ihka aito Chicken Little -piñata. Sehän sitten ripustettiin patiolle, ja meksikolaista perinnettä seuraten sitä piestiin: Ensin synttärisankar(e)ilta sidotaan silmät, sitten pyöritetään vuosien verran ympäri, annetaan keppi kouraan ja heilutetaan piñataa kun toinen hutkii mihin sattuu niin kauan kun laulua (en muista sen nimeä) riittää :) Kun ei kumpikaan meistä saanut sitä rikki (vaikka tirvasin nyrkillä kun ärsytti osumattomuus), oli vieraiden vuoro, kullekin 5 kierrosta ennen hutkimista. Aika hasardia touhua kyl, ois hyvinkin joku voinut saada mopinvarresta poskeen :)

Piestiin sitä tosi kauan, jalat lähti ja pää halkes ja kaikkee, ennen kun tajuttiin ettei sen sisällä ollu mitään!! Raukat ei ollu tienny, että ne myydään tyhjänä ja että ne pitää itse täyttää :) Noh, ei se menoa haitannu ja ajatus toki oli tärkein! Kivaa oli ja vaikka sakkia oli paljon, oli meininki aika rauhallista ja viimeiset lähti jo kolmen maissa.