Sainpas tungettua kuvia pitkästä aikaa, viime viikonlopulta siis! Aina sitä kameraa tulee raahattua mukana mut harvoin on jaksanu ottaa tarpeeks kuvia et niit jaksais laittaa nettiin :)

Oltiin siis Gracen porukoiden luona Guanajuaton osavaltiossa viime viikonloppu. Gracen kotikoti sijaitsee Salamancan pikkukylässä, vain jotain 300 000 asukasta, kukaan ees siis kuullu siitä täällä :) Noh, ihmeen pieneltä se kyllä vaikutti, joku Tamperekin tuntuu isolta paikalta sen rinnalla, hehe.

Perjantaina ehdittiin lähinnä vähän käydä keskustassa ja jutskailla mukavia Gracen vanhempien kanssa. Eka kerta muuten mulla ja Annalla meksikolaisen perheen luona, oltiin me Juliolla mut se on ecuadorilais-meksikolainen perhe. Näytin vissiin niin luotettavalta kaverilta et vartin tutustumisen jälkeen Gracen faija tarjoutu lainaamaan autoaan meille siten että mä ajan.. kuulemma ikinä ennen ole kellekään sitä lainannut. Noh, kiva, kyllähän mä sitä ajoin.. oli muuten aivan tajuttoman kokonen kärry taas, joku foordi missä oli 7 istuinta ja lisäksi reilusti tavaratilaa. Noh, ei törmätty mihinkään.

Lauantaina suunnattiin aikasella (eli kymmenen aikaan tjsp) Gracen vanhempien kanssa Guanajuaton kaupunkiin. Se on tosi perinteinen koloniaalinen kaupunki minkä läheisyydestä on kaivettu 20% kaikesta maailman hopeasta. Kyllä, Meksikossa on (ja etenkin on ollut) aivan törkymäärät hopeaa, voitte kuvitella et se ei oo kovin kallista täällä. Mukava yksityiskohta Guanajuatossa on sen maantieteellinen sijainti: se on täysin vuoren ympäröimä ja osa kaupungista on rinteillä. Kaupunkina se on tosi siisti ja värikäs (kaiken maailman neonvärisiä taloja sun muuta) ja sitä leimaa kapeat kadut ja pitkälti maan alle viety liikenne. Vois Helsinkikin toteuttaa ne itä- ja länsiväylän yhdistävät alikulkutunnelit. Kivoja kirkkoja sun muita rakennuksia oli toki roppakaupalla. Myös Diego Riveran museoidussa kotitalossa käytiin. Suomalaiset ehkä paremmin tuntevat Frida Kahlon aviomiehenä. Olipa Diego raapustanu vaimostaan alastonkuvankin, hahaa.

Joku muuten keksi Guanajuatossa joskus sata-parisataa vuotta sitten, että maaperä säilöö ruumiita harvinaisen hyvin. Kaupungin hautausmaa on hyvin pieni ja niinpä sieltä tasaisesti nostetaan maksamattomilta hautapaikoilta ruumiita ylös jotta saavat lisää tilaa. 2% ruumiistaa on niin hyvin muumioituneita, että ne pistetään näytille muumiomuseoon(!). Niinpä siellä on yli 100 muumioitunutta ruumista käsittävä muumiomuseo josta mm. löytyy maailman pienin muumio (joku keskonen) ja maailman ainoa raskaana oleva muumio. Ällöjä olivat lähinnä. Miettikääpä jos isoäitinne päätyis museoon näytille..

Iltapäivällä paineltiin toiseen kuuluisaan koloniaaliseen kaupunkiin, San Miguel de Allendeen. Valitettavasti oltiin sen verta myöhään liikkeellä, et pimee (ja ukkonen) tuli reilu tunnin ihmettelyn jälkeen. Nähtiin kuitenkin kirkko (vaihteeksi) ja maisteltiin outoja jäätelöitä (mm. tequilajädeä, haha).  Jälkkäriksi rommisuklaata :)

Viikonlopun Jounitkin tuli taas tehtyä. La-iltana oltiin Gracen ja sen kaverin kanssa paarissa, Anna jäi nukkumaan. Tultiin baarin sulkeuduttua Gracen talon etupihalle maailmaa parantamaan. Grace paineli nukkumaan neljän maissa ja mä jäin tyhjentämään vielä siksarin sen kaverin kanssa. Kuuden aikaan sitten hiivin mahdollisimman hiljaa sisälle ja siinä kun kaljapulloja lappasin roskikseen niin Gracen mutsi pamahti keittiöön ja kysyi "mitä tapahtuu", vastasin jotain "tulin just, oon menossa nukkumaan". Eiköhän sen faijakin vielä sitten pamahtanu ihmettelemään, ei onneksi paljoo hävettäny.. Kuitenkin paras selvisi vasta sunnuntaina ku kuulin Gracelta et sen äiti oli ymmärtäny mun sanoneen "Estoy empedando" eli "oon tässä ryypiskelemässä". Kiva. Tosi kiva, ei onneks yhtään hävettäny sunnuntaina :D

Tänään vissiin ollaan vielä paariin lähdössä. Baari auki, naiset ilmaiseksi sisään, miehet 260 pesoa :( Noh, vastineeksi saa sentään 700 peson edestä juomalippuja, voipi olla et huomisen tennistunnin joutuu jättämään väliin :D Hirvee sukupuolisyrjintäkulttuuri täällä :(

Ens viikonloppu onkin sitten pitkä viikonloppu maanantaivapaan ansiosta. Mulla toi maanantaivapaa tarkoittaa siis sitä, että on torstaina koulua ja seuraavan kerran keskiviikkona (ti ja pe vapaita) 8) Perjantai-iltana myöhään lähtö koulun reissulle pääkaupunkiin, sieltä paluu maanantaina (tai sitten tiistaina jos jään vääntää passiasioita). Sitä seuraavasta viikonlopusta ei vielä hajua, sitten tuleekin jo idioottilauma suomesta ja lähtö Karibialle koittaa :D

Mua on alettu korjaamaan mun ääntämisestä. Ehkä mä oon sitten saavuttanu jonkun uuden tason mun espanjassa kun koskaan ennen ei tommosta oo tehty. Meille suomalaisille on kyl ihan mahdotonta ääntää espanjaa puhtaasti, edes Meksikon espanjaa. Konsonantit on vaan aivan liian pehmeitä: R kuulostaa vähän ärrävialta, V on v:n ja b:n välimuoto, samoin B, D:tä äännettäessä tungetaan about kieli hampaiden väliin jos se on vokaalien välissä jne. Noh, kai niitä on vähän oppinu mut ei kyl ikinä kunnolla, ei ikinä.

Oltiin eilen muuten lucha libreä eli vapaapainia eli wrestlingiä kattomassa, aika hauskaa ja tavallaan tosi sairasta yleisöstä lähtien, ei ehkä viitsi paljastaa liikaa vaan pitää viedä vieraileva lauma katsomaan ja kokemaan itse :)