Yksi (niistä lukuisista) asioista, jotka on tullu mulle täytenä yllätyksenä täällä Meksikossa, on charreada-kulttuuri. Täällä on tietyissä paikoissa cowboy-kulttuuri varmaan vahvempaa ku Texasissa. Kuulemma se ei edes vältsyyn ole rantautunut jenkkilän puolelta, vaan mahdollisesti kehittynyt samoihin aikoihin molemmissa maissa.

Torstaina sai kyllä tehoannoksen charreadaa. Maijan hehkutuksen päätteeksi lähdettiin sitten Monterreyn pohjoisosassa sijaitsevaan Far West -baariin joka on kuulemma tosi charreada-paikka. Ovella Antti joutu ottaa lippiksen pois, mä jouduin napittamaan kauluspaitani ja tunkemaan sen housuihin :D 120 pesoa miehiltä, jotain 50 pesoa naisilta, kahteentoista asti avoin paari pääsymaksun hinnalla.

Paikka oli ihan älyttömän iso. Veti varmaan tuhat henkeä tai enemmänkin, sisällä mm. Far West Burger yms oheistoimintaa :) Koko paikka oli rakennettu enemmän tai vähemmän puusta, mieleen tuli vähän semmonen iso lato. Varmaan puolilla miehistä oli cowboy-hatut, useilla naisilla myös. Melkein kaikilla miehillä bootsit ja joku ruudullinen kauluspaita. Kunnon Brokeback-fläsärit tuli :D Musiikki oli melkein koko illan just semmosta renkutusta ku länkkäreissä mut espanjaksi. Tanssit oli just ässiä, kunnon vanhat humppameiningit, itekin joutu sit vähän kokeilemaan. Muutamat esitteli myös rivitanssitaitojaan, lollero :) Suomessa tommonen paikka ois niin käsittämätön junttila ettei sinne paljoa normi-ihmisiä sais houkuteltua, täällä en ollu ihan varma noista paikallisista, että olivatko läpällä vai ihan tosissaan. Oli tai ei, "normaalisti" pukeutuneita kauniimman sukupuolen edustajia oli todella paljon, kaikki pojat jotka nyt siellä kotosuomessa naureskelee tolle paarille niin sinne vaan kurkistamaan tarjontaa, saattaisitte mennä toistekin :)

Sisältä löytyi myös toki semmonen sähköinen rodeolaite, tuli mieleen Cotton Eye Joe -video kun tytöt oli siinä, Brokeback Mountain ku pojat istu siinä. Hupaisan näköistä joka tapauksessa :) Joskus yhden pintaan alkoi sitten oikea rodeokin. Kyllä, siellä baarin sisällä on myös rodeoareena, jossa siis ihan oikeat härät nakkeli urheahkoja lehmipoikia pitkin paikkoja. Perus paari-ilta siis :) Paikalliset osoitti taas ystävällisyyttään kärsivällisesti opettamalla paikallisia tansseja yms (ja toki nauramalla meille, hee).