Onpas kyllä ollut aika vauhdikas viikko noin kokonaisuudessaan. Ens viikolla vois painottaa urheiluun. Perus krapulamorkkis, eilinen oli vähän turhankin vauhdikas ja tequila ilmeisesti humalluttaa :)

Torstaina oli loisto futismatsi Monterreyssä: Monterreyn Tigres vs. FC Barcelona. Tietenkään ei mitään lippuja ollut stadionille mutta meitä oli ihan hyvän kokoinen ulkkariporukka kattomassa matsia baarissa. Barca voitti 3-0, Ronaldinho tuli kentällä tokalla puoliajalla ja teki ensin vaparista maalin ja sitten vielä rakens toisen maalin, on se Aika Kone.

Perjantaina kokoonnuttiin muiden suomalaisten kanssa koulun virallisessa tervetulococktailtilaisuudessa. Tarkoitus oli mennä El Gauchoon megalihakimpaleille mutta ei se nyt ihan putkeen menny. Alkoi nimittäin sataa, ja koulun auditoriossa alkoi tilaisuus loppua ja meidän piti päästä sinne Gauchoon. Helpommin sanottu ku tehty, tässä maassa ei kyllä mikään toimi ku sataa. Takseja on normaalisti pilvin pimein ja ne aina tööttäilee kyyditettävien toivossa, mutta sateella niitä ei sitten saa millään. Ei täällä mitään takseja ole tapana tilata vaan ne tosiaan huidotaan kadun vierestä. Noh, päästin ku päästiinkin sitten lopulta Gauchoon ja sepä olikin sitten tupaten täynnä, jono pöytiin oli aika toivoton. Kompromissina sitten käveltiin läheiseen Applebee's-ravintolaan jossa oli myös jonoa mutta paljon lyhyempi. Kiva kävelymatka: reipas sade, tytöt korkkareissa ja hameissa :)

Oli kyl kiva nähdä muita suomalaisia, meitä on täällä siis 12 + Daniel Ahvenanmaalta. 11 meitä oli syömässä, jatkoille mentiin koulun läheiseen Antiguo-baariin joka oli aivan tupaten täynnä. Suomalaisen ja meksikolaisen täyden ravintolan ero on aika selkeä: Suomessa pöydät täyttyy ensin, Meksikossa pöydät ovat about tyhjinä. Omituista on myös se, että vaikka baari olisi miten täysin tahansa, pöytiin tarjoillaan kyllä eikä ostoksia makseta heti vaan lasku pyydetään sitten ku ollaan lähdössä. Kiva härdelli varsinkin ku pöydissä vähän porukat vaihtuu ja välillä pöydässä ei ole ketään :) Ruotsalaiskolmikko Rasmus, Viktor ja Daniel(ahvenanmaalta) tyhjensi pöydässään 2 pulloa tequilaa ja kaikkea muutakin ja unohtivat sitten maksaa ennen lähtöään, jollekin muulle jäi sitten niiden 1200 peson lasku :D Tällaiselle jurolle suomalaismiehelle on vähän rasittavaakin välillä se, ettei pöydissä istuta vaan kaikkien pitää aina tanssia. Noh, ehkä mä opin täältä uusia muuveja tai jotain :D

Eilen oli sitten Fiesta Mexicana, 100 pesoa liput, hintaan sisälty kuljetukset, sisäänpääsy ja open bar eli ilimaiset viunat. Bileet oli ulkona mikä oli aika kivaa, ei haisekaan niin pahalle kamat eikä ollu tungosta. Suomalaisittain aika kohtalokasta toi "ilmainen" viuna, maistui taas Jounille. Seikkailin vielä kämppiksemme Julion kanssa jatkoille jonkun ranskalaisen pojan luo, tequilapullo mukana. Kuudelta kotona.. Pääsin oikeastaan vasta neljältä ylös sängystä. Tultiin tässä Annan kanssa koululle kirjoittelemaan blogeja ja lukemaan mailit, kohta varmaan pitäis saada jotain ruokaa :)

Tää viikko nyt on ollu vähän tämmöistä enemmän tai vähemmän biletystä, mutta toisaalta oon aika moneen tyyppiin jo tutustunu. Mainitsemisen arvoisia mm.: Vesan kämppikset Carlos(spa)&Claudio(ger)&Philip(ger), ruotsalainen tehokolmikko Viktor&Rasmus&Daniel, tanskalainen Pepe joka näyttää meksikolaiselta, puhuu sujuvaa espanjaa mut otti español basico ykkösen, paikallisia Arturo, Arturo, Chewie, Fransesco ja liuta muita.

Huomenna alkaa muuten kurssit ja ens viikon aikana pitää myös ilmoittautua oheistoimintaan. Täällä järjestetään kaikenlaisia kursseja, jotka kestävät lukukauden ja maksavat 800 pesoa. Mua kiinnostavia kursseja olis ainakin futiskurssi, tenniskurssi, meksikolainen kokkauskurssi ja sitten salsakurssi. Kaikkea ei varmaan voi ottaa kun viikossa on liian vähän päiviä mutta katotaan mitä saan lukujärjestykseen mahdutettua. Noiden kurssien lisäksi on sitten vapaampimuotoista pelailua, turnauksia yms. Kuulostaa siistiltä, informaation saaminen on vaan vähän hankalaa välillä. Valitsin Suomessa 4 kurssia mutta jostain syystä olivat laittaneet mulle 5, pitänee tiputtaa niistä joku. Kurssit siis:

  • Español intermedio 1
  • Destrezas Comunicativas 2
  • Historia social y cultural de Latinoamerica
  • Mercado de valores
  • Administración financiera

Nuo ovat siis kaikki (käsittääkseni) englanniksi, keväällä sitten toivon mukaan espanjaksi. Lukujärjestys näyttää toistaiseksi seuraavalta:

  • MA: 9-11, 18-19.30
  • TI: 11.30-13, 14.30-16, 18-19.30
  • KE: 9-11, 18-19.30
  • TO: 11.30-13, 14.30-16, 18-19.30
  • PE: 9-11

Vähän mättää just noi iltatunnit, jätän todnäk jomman kumman iltakursseista (mercado tai historia) jolloin tippuu kahdelta päivältä iltatunnit pois.

Kotonakin ollaan ehditty olla. Ostin grillin 500 pesolla, paikallinen sytytysneste tuntuu mielummin savuavan ku palavan, pitää kokeilla jotain toista merkkiä :) Pihvit saatiin kuitenkin paistettua, olivat ihan hyviäkin vielä. Julio lupas hommata kajarit jotta saadaan musaa ja tytöt valitsi meille (tyttömäiset) astiat. Netti tulee toivon mukaan ens viikolla, telkkari vuokraisännän mukaan viimeistään tänään, todellisuudessa ehkä ens viikolla. Yks mamseli tulee meille siivoomaan huomenna, otetaan se varmaan kerran viikossa jos tekee hyvää jälkeä. Maksaa 200 pesoa eli 14e kerta, ei paha kun jakaa neljällä :)

Aika on kyllä menny ku siivillä eikä koti-ikävää ole ollut oikeastaan tippaakaan, sori vaan :) Kavereita, perhettä ja tuttuja ois toki loistoa nähdä mutta itse Suomeen ei ole mikään kaipuu ainakaan vielä.

Tulkakee oikeasti käymään täällä, meillä kotona ei nyt hirveästi ole tilaa, pari patjaa voi toki ostaa mutta hotellitkin on halpoja, meillä oli 25e/lätty/yö. Joulukuun alkuun asti olisi nyt syksyllä hyvä tulla, tai sitten tammikuun jälkeen. Joulu-tammikuussa meillä on loma eikä yhtään tiedetä reissusuunnitelmista ainakaan toistaiseksi. Anna tahtoo nähdä enemmän Meksikolaisen kaupungin joten todennäköisesti vaihdetaan kampusta johonkin toiseen kaupunkiin, ehkä Guadalajaraan. Siellä sitten tammikuun lopusta huhti-toukokuun vaihteeseen jolloin meillä loppuu koulu ja varmaan reissataan taas. Tervetuloa tänne, oikeasti! Me ei varmaankaan tulla Suomessa käymään välissä, tulkaa te siis tänne :)